Contactlenzen bij Schiedam Optiek

Bij Schiedam Optiek in Schiedam laten we u met alle liefde kennismaken met onze collectie contactlenzen. Voor werkelijk waar elke situatie is een passend paar contactlenzen te vinden. De vraag is alleen: welk type lens past het beste bij uw levensstijl? En welke lenzen sluiten tevens aan bij uw wensen en behoeften? Onze opticiens en contactlensspecialisten staan u met alle vakkundigheid bij in de reis naar het perfecte paar contactlenzen dat uw leven nóg mooier zal maken

Wat zijn maandlenzen?

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Deze zachte lenzen kunt u een maand dragen en daarna vervangt u deze voor twee frisse, nieuwe lenzen.

Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen.

Net als aan daglenzen bent u ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van uw oog. Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer.

Wat zijn daglenzen?

Daglenzen zijn zachte contactlenzen die je maximaal een dag draagt. Ze zijn erg hygiënisch, omdat je dagelijks een nieuw setje gebruikt. Daarnaast heb je voor daglenzen geen vloeistof nodig, want je gooit ze na het dragen weg.

Daglenzen hebben dus het minste onderhoud nodig. Daglenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale daglenzen, cilindrische daglenzen en asferische daglenzen.

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen bevatten meerdere sterktes, zodat je zowel van dichtbij als van veraf goed zicht hebt. Deze sterktes lopen vloeiend in elkaar over. Omdat een lens je hele oog bedekt, kijk je altijd met alle sterktes tegelijk, maar daar merk je niets van. Je hersenen schakelen namelijk automatisch naar het scherpste beeld dat jij nodig hebt.

Je kunt multifocale lenzen dus zien als een leesbril, maar dan in de vorm van lenzen. Omdat multifocale lenzen een leesgedeelte bevatten, noemen we ze ook wel leeslenzen of lenzen met leesgedeelte.

Wat zijn lenzen met cilinder?

Lenzen met een cilinder (ook wel torische lenzen) zijn contactlenzen voor mensen met een cilinderafwijking. Dit noemen we ook wel astigmatisme. Normaal gesproken is het hoornvlies mooi rond, zoals een bal, waardoor lichtstralen precies op het netvlies vallen. Als je astigmatisme hebt, dan is het hoornvlies ovaal, meer zoals een rugbybal. Hierdoor vallen lichtstralen niet op het netvlies, maar voor of achter het netvlies. Dit zorgt ervoor dat je wazig ziet.

Lenzen met een cilinder hebben een andere vorm dan gewone, sferische lenzen, zodat ze goed aansluiten op het hoornvlies. Bovendien hebben lenzen met een cilinder twee verschillende sterktes, in tegenstelling tot sferische lenzen die slechts één sterkte hebben. Torische lenzen corrigeren niet alleen bijziendheid of verziendheid, maar ook de cilinderafwijking.

Veel torische lenzen zijn verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten. Dit is belangrijk om altijd en overal scherp te kunnen zien.

Wat zijn kleurlenzen?

Ben je op zoek naar gekleurde lenzen, en vraag je je af welke je het beste kunt kiezen uit ons grote assortiment? Wij helpen je verder. Als eerste is het belangrijk om te bedenken welk effect je met de kleurlenzen wilt creëren:

• Wil je jouw natuurlijke oogkleur accentueren? Kies dan voor transparante kleurlenzen. Je kunt hierbij kiezen uit daglenzen of maandlenzen en gekleurde lenzen op sterkte of zonder sterkte.

• Wil je je ogen een totaal andere kleur geven? Kies dan voor partylenzen. Je kunt hierbij kiezen uit daglenzen of maandlenzen en gekleurde lenzen op sterkte of zonder sterkte.

Bent u benieuwd welke lenzen voor u beste zijn? We zien u graag bij ons in de winkel.